Μαγειρική Τέχνη

Το επάγγελμα του μάγειρα (σεφ) τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερά ανερχόμενη πορεία κατακτώντας συνεχώς θετικό έδαφος στο παγκόσμιο επαγγελματικό στερέωμα. Το καλό και ποιοτικό φαγητό και η μεσογειακή διατροφή, κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση του κόσμου απαιτώντας και ανάλογα καλά εκπαιδευμένους δημιουργούς. Στις μέρες μας η Μαγειρική είναι από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα καθώς οδηγεί σε επαγγελματική αποκατάσταση δίνοντας εργασιακές ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Διάρκεια: 50 ώρες 

Έναρξη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου

Στόχος

Στόχος του προγράμματος είναι η επαγγελματική στήριξη και ανάδειξη της ειδικότητας του Μάγειρα με ποιοτικούς και αντικειμενικούς όρους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο συμμετέχων θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργαστεί σε κάθε είδους επαγγελματική κουζίνα.

Θεματικές ενότητες

 • Ιστορία της Μαγειρικής Τέχνης

 • ISO, HASSP

 • Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων

 • Σύνθεση μενού

 • Τροφογνωσία – Σύνθεση Εδεσματολογίου

 • Οργάνωση Λειτουργία Εστιατορίου

 • Κρύα και ζεστά ορεκτικά

 • Ζωμοί και σούπες 

 • Ζυμαρικά / Πίτσες

 • Λαχανικά / Πατάτες / Ρύζι

 • Κρεατικά (Κοτόπουλο, Χοιρινό, Μοσχάρι, Αρνί) και κάπνισμα κρεάτων

 •  Μαγείρεμα με Sous Vide (Σου βιντ) 

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης ενώ όσοι επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης και να αποκτήσουν τα ακόλουθα πιστοποιητικά:

Πιστοποιημένος Βοηθός Μάγειρα CCCh

Το CCCh απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες.  Ο πιστοποιημένος Μάγειρας γνωρίζει τη δομή της κουζίνας μιας επισιτιστικής μονάδας και όλες τις τεχνικές για την ορθή ανάδειξη του επαγγέλματος. Επίσης, με την ολοκλήρωση του προγράμματος διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματική κουζίνα.

 Πιστοποιημένος Μάγειρας (CCC)

Το CCC απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες. Επιπλέον, με το πρόγραμμα αυτό έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στις εξετάσεις είναι η πενταετής προϋπηρεσία ως Μάγειρας.

Πιστοποιημένος Αρχιμάγειρας (CChE)

Το CChE απευθύνεται σε έμπειρους επαγγελματίες Αρχιμάγειρες οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι η δεκαπενταετής προϋπηρεσία ως Αρχιμάγειρας. 

Κόστος Συμμετοχής

 Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 500,00€

Εκπαιδευτής

Ο Κωνσταντίνος Τσιάτσιος είναι απόφοιτος της σχολής Le Monde . Ο Λαρισαίος Σεφ έλαβε μέρος στο διαγωνισμό του Master Chef Ελλάδος 2017 στον οποίο και διακρίθηκε ως φιναλίστ! Έχει εργαστεί σε αναγνωρισμένα εστιατόρια της Αθήνας όπως το ΒΑΡΟΥΛΚΟ το οποίο έχει βραβευτεί με αστέρι Michelen, και Χρυσό σκούφο και το εστιατόριο ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ το οποίο επίσης είναι βραβευμένο με το Βραβείο σύγχρονης  ελληνικής κουζίνας και Χρυσό σκούφο.