Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
20 ώρες / Κόστος: 150€
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BARISTA ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BARISTA ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Tο πρόγραμμα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, από την καλλιέργεια του καφέ και τις διάφορες τεχνικές κατασκευής του έως τον πιο ποιοτικό τρόπο σερβιρίσματός του.

 

Event Details
Απευθύνεται

Σε εργαζόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ, σε σπουδαστές & αποφοίτους των τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν σε νέες δεξιότητες – τεχνικές και σε νέους που επιθυμούν να ενταχθούν δυναμικά στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή – τουριστική ή επισιτιστική μονάδα και να αποδείξουν την αξία τους με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο.

Στόχος
Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι, να αποκομίσουν οι συμμετέχοντες τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και πρακτική τεχνογνωσία για την παρασκευή των σωστών ροφημάτων αλλά και των αναγκών στην σύγχρονη καφετέρια.
Θεματικές Ενότητες

Θεωρητικό σκέλος

  • Ιστορία του καφέ
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Καθαρισμός μηχανής Espresso
  • Συμβουλές ανοίγματος επιχείρησης
  • Διαχείριση Café

Πρακτικό σκέλος

  • Φίλτρου
  • Ελληνικός
  • Nescafe
  • Espresso/ Cappuccino
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Speed Training
Oφέλη

Ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:

  • Γνωρίζει τις βασικές αρχές καλλιέργειας και επεξεργασίας καφέ
  • Χειρίζεται τα βασικά εργαλεία και μηχανήματα παρασκευής ροφημάτων
  • Θα έχει αποκτήσει εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες και θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί με επιτυχία και συνέπεια στον χώρο του cafe-bar 

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης

Κόστος συμμετοχής
BARISTA Βασικό Επίπεδο
150,00
Δήλωση Συμμετοχής

Μπορείτε να κατεβάσετε την Δήλωση  για την συμμετοχή σας στο σεμινάριο ΕΔΩ και να την αποστείλετε στο  plus@dimitra.gr

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 20 ώρες
Εκπαιδευτές

Ο Δημήτρης Παλάσης έχει πολύχρονη εμπειρία στους χώρους εστίασης, έχοντας εργαστεί ως head barista και υπεύθυνος σε καταστήματα στην πόλη του Βόλου. Είναι o νικητής του διαγωνισμού Diageo #letscoctail, finalist Angosturahouse και έχει βραβευτεί ανάμεσα στους 12 καλύτερους bartenders Worldclass 2018.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
Λάρισα: Τηλ. 2410 554026, οδός Παλαιολόγου 19 (πλατεία ΟΣΕ) Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.
Βόλος: Τηλ. 24210 38333, οδός Φερρών 65, Υπεύθυνος κ Τσουτσουλάκης Δημήτριος

Event Details