
Διαδικτυακή Παρουσίαση του έργου DWELL – Ψηφιακή Ευημερία στην Εκπαίδευση
Το έργο DWELL (Digital Well-being in Learning Environments) στοχεύει στην προώθηση της ψηφιακής ευημερίας στα σχολεία, υποστηρίζοντας εκπαιδευτικούς και μαθητές στη δημιουργία πιο υγιών και ισορροπημένων ψηφιακών μαθησιακών περιβαλλόντων.
Στο πλαίσιο του έργου, ο οργανισμός EDITC διοργάνωσε διαδικτυακή παρουσίαση, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που συνοδεύουν τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, όπως ο αυξημένος χρόνος μπροστά σε οθόνες, η διαδικτυακή ασφάλεια και οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των νέων.
Το DWELL αποτελεί μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που αναπτύσσει πρακτικά εργαλεία, έρευνες και ένα ευέλικτο πλαίσιο δράσης, το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά σε σχολεία σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας πιο συνειδητής και βιώσιμης ψηφιακής σχολικής κουλτούρας,
Διαβάστε περισσότερα εδω
