6 ώρες / Κόστος: 42 €
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

Σε επαγγελματικό επίπεδο τα ακροατήρια γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικά ενώ η προσέλκυση και η διατήρηση του ενδιαφέροντος του εκάστοτε κοινού αποτελεί πρόκληση για κάθε ομιλητή, ανεξάρτητα της θεματολογίας. Η ικανότητα της επιτυχημένης και σωστά δομημένης παρουσίασης παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή των στελεχών σήμερα, ανεξάρτητα από την βαθμίδα στην οποία ανήκουν. Είτε αφορά την παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών στο ευρύ κοινό, είτε αφορά την προετοιμασία παρουσίασης στόχων εντός εταιρειών είτε την προετοιμασία παρουσιάσεων από εκπαιδευτές-εισηγητές σε εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά ακόμα και σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση, η παρουσίαση θα πρέπει να γίνεται με σαφήνεια.

 

Απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο που καλείται να εισηγηθεί θέματα μέσω παρουσιάσεων σε ακροατήρια στο χώρο εργασίας (Ανώτατη Διοίκηση, υπάλληλοι, πελάτες κλπ)

Στόχος

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία αποτελεσματικών παρουσιάσεων, δηλαδή της διαμόρφωσης του κατάλληλου υλικού το οποίο θα είναι περιεκτικό και ταυτόχρονα ουσιαστικό και κατανοητό και της ανάπτυξης δεξιοτήτων παρουσίασης. Το παρόν πρόγραμμα θα ενισχύσει τις τεχνικές παρουσίασης και επικοινωνίας των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να κερδίζουν την προσοχή του κοινού και να την διατηρούν μέχρι να επιτυγχάνουν τον επικοινωνιακό τους στόχο.

Διάρκεια

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 6 ώρες 

Εκπαιδευτική Μεθοδολογία

Το σεμινάριο είναι πρακτικό, εμπλουτισμένο με πραγματικές παρουσιάσεις powerpoint και περιέχει οδηγίες και χρήση παραδειγμάτων για την προετοιμασία παρουσιάσεων με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Θεματικές Ενότητες

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου διαμορφώνεται στις εξής θεματικές ενότητες:

1.  Η διαδικασία της προφορικής Επικοινωνίας 

-       Τεχνικές προφορικού λόγου

-       Πειστικός λόγος

2.  Το Κοινό της παρουσίασης - Know your Audience 

-       Αναγνώριση / ανάλυση ακροατηρίου

-       Ενεργοποίηση ακροατηρίου (Icebreakers)

3.  Τα στοιχεία της επιτυχημένης παρουσίασης 

-       Οδηγός της προετοιμασίας και της παρουσίασης

-       Εναλλακτικοί τρόποι έκθεσης των θεμάτων μιας παρουσίασης σε αντίστοιχα με το διαθέσιμο υλικό, το ακροατήριο και επιθυμητό αποτέλεσμα.

-       Δομή / Σχεδιασμός

-       Περιεχόμενο

4.  Attention Getters (Τα βλέμματα στραμμένα στην παρουσίαση) 

-       Χρήση Γλώσσας Σώματος και παραγλώσσας (Ένταση & ρυθμός ομιλίας)

-       Αποτελεσματικότητα Ομιλητή (delivery)

5.  Οι δύσκολες Προσωπικότητες Ακροατή /Δέκτη 

-       Διαχείριση ερωτήσεων / εμπλοκή με το ακροατήριο

Οφέλη

Πρόκειται για ένα περιεκτικό σεμινάριο που έχει σκοπό να ενδυναμώσει τις τεχνικές παρουσίασης των εργασιών, την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων, την ενδυνάμωση της εισήγησης και των διαλέξεων στελεχών και υπαλλήλων. Το σεμινάριο βοηθάει τους ενδιαφερόμενους να προετοιμάζονται και να χειρίζονται τις παρουσιάσεις τους οργανώνοντας τις ιδέες και το υλικό τους στην τελική παρουσίαση. Μέσα από την βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να κατανοήσουν τα δυνατά τους σημεία και τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση ώστε να αποφεύγονται ασάφειες και οπτικο-ακουστικά σφάλματα που αποσυντονίζουν το ακροατήριο και θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου της παρουσίασης.

Εκπαιδευτές
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επενδύσεων, Εκπαιδευτής Ενηλίκων, MSc Marketing
Ο κος ΤΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ γεννήθηκε το 1972 στη Λάρισα. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Στρατηγικό Marketing (Msc) στο Huddersfield University Business School στην Αγγλία.
Κόστος Συμμετοχής
Presentation Skills
42,00
Δήλωση Συμμετοχής

Μπορείτε να κατεβάσετε την Δήλωση  για την συμμετοχή σας στο σεμινάριο ΕΔΩ και να την αποστείλετε στο  plus@dimitra.gr

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Αθήνα: Τηλ. 2108838540, email: plus@dimitra.gr, Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.

Event Details