24 ώρες / Κόστος: 230€
ΝΕΟ

Οι ταλαντούχοι άνθρωποι δεν είναι εξαίρεση. Είναι ο κανόνας. Οι επιχειρήσεις παραγνωρίζουν πολλές φορές αυτή την απλή αλήθεια, χάνοντας ουσιαστικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Event Details
  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

    4 Σεπτεμβρίου 2023

  • Location
  • Category
Απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθυνεται σε οποιονδήποτε αναζητά τρόπους και κουράγιο να εκφράσει δημιουργικά τα χαρίσματα του.

Στόχος

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένα άτομο –όπως και μια επιχείρηση– για τον εαυτό του είναι να ανακαλύψει και να διατυπώσει την προσωπική του αποστολή (mission statement) και στη συνέχεια να εντάξει στο τρόπο που ζει και λειτουργεί αυτή την Αποστολή, προχωρώντας σε όλες τις αλλαγές που χρειάζονται. Ο Δρόμος της Πεταλούδας είναι ένα διεθνές, πιστοποιημένο σύστημα που καθοδηγεί τον συμμετέχοντα να κάνει συγκεκριμένα βήματα για να επιτύχει ακριβώς αυτό. O Δρόμος της Πεταλούδας είναι ένας Δρόμος απελευθέρωσης. Συνδυάζει βιωματική εκπαίδευση και προσωπική καθοδήγηση (coaching) και αποσκοπεί στον εντοπισμό της αποστολής, των κεντρικών ικανοτήτων και των βασικών ταλέντων καθώς και στην αξιοποίησή τους ώστε να εμπλουτίσουν την καθημερινότητα με ικανοποίηση και να της δώσουν πληρότητα. Για όσους, δε, γονιούς αναρωτιούνται αν ο Δρόμος της Πεταλούδας είναι γι` αυτούς, η απάντηση είναι ότι όσο οι ίδιοι  συνδέονται με τα ταλέντα τους,  "μαγικά" εμπνέουν και το περιβάλλον τους με πρώτους και καλύτερους τα παιδιά τους.

 

Η Πεταλούδα είναι ένα σύμβολο διαχρονικό και διαπολιτισμικό. Μας αγγίζει βαθιά και καταλυτικά γιατί σηματοδοτεί τη δυνατότητα της αλλαγής και του μετασχηματισμού σε ένα από τα ομορφότερα, ελεύθερα πλάσματα της φύσης. Τέτοια πλάσματα είμαστε κι εμείς.

 

Όσοι βαδίσουν στο Δρόμο της Πεταλούδας θα είναι σε θέση να διατυπώσουν το σκοπό/αποστολή τους σε μία φράση, να βάλουν σε προτεραιότητα τις περιοχές των ικανοτήτων και των ταλέντων τους και να περιγράψουν τα εμπόδια στην εκπλήρωση του σκοπού τους και στην έκφραση των ικανοτήτων τους. Επίσης θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τεχνικές μετασχηματισμού των εμποδίων σε δυνατότητες, να εστιάσουν και να ενεργοποιήσουν τους πόρους που χρειάζονται και να φτιάξουν ένα σχέδιο δράσης. Τέλος μαθαίνουν απλούς και άμεσα εφαρμόσιμους τρόπους ώστε να εντάξουν τα παραπάνω στην καθημερινότητά τους και να αυτορυθμίζονται όταν βγαίνουν από το Δρόμο.

Διάρκεια

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 24 ώρες. 

 

Θεματικές Ενότητες

Ενότητα 1η : Από το σκοτάδι της δουλειάς στο φως της δημιουργίας – Εισαγωγική συνάντηση και παρουσίαση του Προγράμματος ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ.

Ενότητα 2η : Η ανακάλυψη της πυρηνικής μας ικανότητας. Το πρώτο στάδιο «του αυγού» των ταλέντων και ικανοτήτων μας και τεχνικές αποκάλυψής του.

Ενότητα 3η : Το κέλυφος των εμποδίων – Το στάδιο «της κάμπιας» και ο προσδιορισμός των βασικών πεποιθήσεων, συμπεριφορών και άλλων εμποδίων για την πραγματοποίηση του σκοπού μας.

Ενότητα 4η : Ο μετασχηματισμός των εμποδίων – Το στάδιο «της κάμπιας» που ετοιμάζεται να φτιάξει «το κουκούλι» της. Οι τρόποι να μετασχηματιστεί, ό,τι μας εμποδίζει στην πραγμάτωση του σκοπού μας, σε μάθημα ζωής.

Ενότητα 5η : Το κουκούλι των βοηθειών – Το στάδιο της επιστράτευσης όλων των εσωτερικών πόρων, αλλά και της εξωτερικής βοήθειας που μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος και να τον βοηθήσει στην πραγμάτωση του σκοπού του.

Ενότητα 6η : Ας περάσουμε στην δράση – Το σχέδιο δράσης – τι είναι, πώς το καταρτίζουμε – πώς το παρακαλουθούμε.

Ενότητα 7η  : Η γιορτή της ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ. Το στάδιο της πεταλούδας που πετάει ελεύθερα προς το όνειρό της. Το κλήσιμο του παλιού κύκλου και το άνοιγμα του νέου. Τα μαθήματα που θα κρατήσουμε από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ και η γιορτή του πετάγματος

Οφέλη

Οι συμμετέχοντες με την λήξη του προγράμματος θα έχουν καταλήξει σε ένα προσωπικό σχέδιο δράσης το οποίο θα τους οδηγεί με συγκεκριμένα βήματα στην επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν και στην απελευθέρωση του δυναμικού τους.

 

Επίσης, θα έχουν μάθει πώς να παρακολουθούν, να διορθώνουν και να υλοποιούν αυτό το σχέδιο.

 

Τέλος, θα εξοπλιστούν με ένα εγχειρίδιο την προσωπικής τους πορείας που θα μπορούν να το αξιοποιήσουν κάθε φορά που θα έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοια προβλήματα.

Κόστος Συμμετοχής
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
230,00
Εκπαιδευτής
Το πλεονέκτημα που με διαφοροποιεί είναι ότι έχω ζήσει τη Κρίση από διαφορετικά πόστα και έχω εκπαιδευτεί δίπλα στους κορυφαίους: Συντόνισα ομάδες σε κέντρα διαχείρισης κρίσεων, ήμουν υπεύθυνη κρίσεων σε υψηλού κινδύνου επιχειρήσεις, εργάστηκα επί μακρόν σε οργανισμό με κύριο αντικείμενο τη παρέμβαση σε κρίση. Τα τελευταία, δε, χρόνια συμμετέχω σε διεπιστημονική επιτροπή που εργάζεται πάνω σε ένα καινοτόμο σχέδιο παρέμβασης και διαχείρισης κρίσης
Δήλωση Συμμετοχής

Μπορείτε να κατεβάσετε την Δήλωση  για την συμμετοχή σας στο σεμινάριο ΕΔΩ και να την αποστείλετε στο  plus@dimitra.gr

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλ. 210 8838540, e-mail plus@dimitra.gr, Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.

 

Event Details
  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

    4 Σεπτεμβρίου 2023

  • Location
  • Category