BARISTA Προχωρημένο Επίπεδο

 Εάν ενδιαφέρεστε για το Βασικό Επίπεδο πατήστε εδώ

Το να καταφέρεις να φτιάξεις έναν καλό espresso είναι τέχνη, το να δημιουργήσεις ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα μοτίβα στην κρέμα του espresso θεωρείται δεξιοτεχνία και καλλιτεχνία.

 

Έναρξη:  Πέμπτη 13/12, 20/12, 10/1, 17/1, 24/1, 31/1, 7/2, 14/2  και ώρες 15:00 - 20:00

Απευθύνεται 

Σε εργαζόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ, σε σπουδαστές & αποφοίτους των τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν σε νέες δεξιότητες - τεχνικές και σε νέους που επιθυμούν να ενταχθούν δυναμικά στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή - τουριστική ή επισιτιστική μονάδα και να αποδείξουν την αξία τους με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο

Θεματικές Ενότητες

Ιστορικά Στοιχεία: Ιστορία του Κακάο - Ιστορία του τσαγιού

Ιστορία των μηχανών του καφέ

  • Μέχρι το 1960
  • Μέχρι σήμερα

 Ο καφές βοτανολογικά

 Μέθοδοι επεξεργασίας

  • Χαρακτηριστικά γεύσης λόγω επεξεργασίας
  • Decaffeine 

 Σκληρότητα νερού

  • Διεργασία αφαλάτωσης
  • Μέτρηση ph του νερού
  • Μέτρηση σκληρότητας του νερού

Τρόποι παρασκευής καφέ

  • Καφές σε μπρίκι
  • Στιγμιαίος:Ζεστός - Κρύος
  • Φίλτρου: Drip - Percolator - French press
  • Espresso: Moka pot - Espresso - Cappuccino - Espresso bar

Τρόποι παρασκευής Σοκολάτας

  • Ζεστή σοκολάτα: παρασκευή στον ατμό και παρασκευή σε mixer
  • Κρύα σοκολάτα: παρασκευή στο mixer και παρασκευή στο blender
  • Κακάο: Ζεστό κακάο στον ατμό -  Ζεστό κακάο στο mixer

 Τσάι

  •  Διάφορα είδη τσαγιού: Πράσινο - Oolong -  Μαύρο τσάι
  • Διαφορές μεταξύ τσαγιού και βοτάνων
  • Επιθυμητές θερμοκρασίες

Διαχείριση Καταστήματος

  • Οργάνωση αποθήκης: Κατανομή προϊόντων - Επίβλεψη συνθηκών αποθήκης (θερμοκρασία, υγρασία, υγιεινή, απολύμανση) - Παραγγελίες και ποσότητες - Παραλαβή εμπορευμάτων -Έλεγχος ποσοτήτων - Τοποθέτηση με σειρά
  • Κοστολόγηση και κατάλογος: Έλεγχος τιμών - Μεριδοποίηση προϊόντων - Αναλογία τιμής - Φύρα - Δημιουργία καταλόγου σύμφωνα με το ύφος του καταστήματος
  • Τεχνικά θέματα: Βασικές αρχές ασφάλειας - Βασικές λειτουργίες μηχανής espresso - Βασικές βλάβες μηχανής espresso -  Βασικές συνδέσεις για την τοποθέτηση της μηχανής espresso - Λειτουργία μύλου άλεσης - Βασικές βλάβες μύλου άλεσης - Βασικές βλάβες γρανιτομηχανής - Βασικές βλάβες Blender - Βασικές βλάβες Mixer - Σχεδιασμός Bar

Πρακτικό τεστ

  • Ελληνικός στο υγραέριο
  • French press
  • Ρύθμιση μύλου άλεσης για espresso
  • Espresso (Ristretto, espresso, lungo)
  • Cappuccino
  • Latte
  • Σοκολάτα ζεστή στον ατμό
  • Σοκολάτα κρύα στο mixer
  • Ζεστό πράσινο τσάι
  • Ζεστό μαύρο τσάι
  • Καθαριότητα τεσσάρων σημείων μηχανής espresso
  • Γενική καθαριότητα χώρου και εργαλείων

Οφέλη

Με την λήξη του σεμιναρίου ο εκπαιδευόμενος :

  • θα είναι σε θέση να παρασκευάζει κάθε είδους καφέ και τσάι, σοκολάτα
  • θα αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της ποιότητας του νερού στο τελικό αποτέλεσμα 
  • θα έχει τη θεωρητική και πρακτική γνώση για τις νέες μεθόδους και πρακτικές παρασκευής καφέ και ροφημάτων 
  • θα έχει βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εξυπηρέτησης. 

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κε.Δι.Βι.Μ. 2 «ΔΗΜΗΤΡΑ» ενώ όσοι επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό της ACTA  Certified Professional Barista - CPB

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 300,00 €

 

Εκπαιδευτής

Μπέλλης Γιάννης

Ο Μπέλλης Ιωάννης  έχει πολύχρονη εμπειρία στους χώρους εστίασης έχοντας εργαστεί ως barista και head barista σε καταστήματα στην πόλη της Λάρισας. Είναι πιστοποιημένος  barista από την SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) έχοντας λάβει τις πιστοποιήσεις  scae Βarista skill foundation Barista intermediate Barista professional Barista brewing skill foundation Barista brewing intermediate Barista brewing professional Barista sensory skill foundation, Roasting skill foundation Introduction to coffee, Κατοχος του scae coffee diploma. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εταιρία  DE-TOX ως υπεύθυνος παραγωγής, οργάνωσης και ελέγχου των καταστημάτων

Δήλωση Συμμετοχής

Κατεβάστε την Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ  και αποστείλλετέ την με email στο plus@dimitra.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Λάρισα: Τηλ. 2410 554026, οδός Παλαιολόγου 19 (πλατεία ΟΣΕ) Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.

Βόλος: Τηλ. 24210 38333, οδός Φερρών 65, Υπεύθυνη κα Χρυσοβέργη Μαριάννα