Σύγχρονη Αρτοποιεία: Πρωινά και snack

Σύγχρονη Αρτοποιεία: Πρωινά και snack

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν λεπτομερώς όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας (ζύμωμα, ωρίμανση, πλάσιμο, ψήσιμο). Θα δοθεί έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες, στην προσεγμένη εμφάνιση των προϊόντων, με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, στις τεχνικές που θα διασφαλίζουν σταθερότητα στην παραγωγή και στο θεωρητικό υπόβαθρο που θα πρέπει να έχει ο αρτοποιός, ώστε γνωρίζοντας το «Γιατί» πίσω από κάθε τεχνική να μπορεί να εξελιχτεί. Τέλος, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνταγές που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Διάρκεια 14 ώρες / Ενάρξεις:

Βόλος, 8 & 9/11/2018 10:00-17:00

Λάρισα, 22 & 23/11/2018 10:00-17:00

Προσδοκίες και Στόχοι

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν διαφορετικές τεχνικές παρασκευής προζυμιού. Θα διδαχθούν πρακτικούς τρόπους ώστε να μπορούν να ενσωματώσουν τα προϊόντα που θα διδαχθούν στην παραγωγή τους και θα διδαχθούν αναλυτικά όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας.

Θεματικές Ενότητες

Key Points

  • Τεχνολογία Προζυμιών
  • Τεχνικές Ωρίμανσης
  • Τεχνικές Ζυμώματος
  • Σωστός Συνδυασμός Υλικών
  • Τεχνικές Διακόσμησης
  • Υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση
  • Επίπεδο: 2 Μέτριας Δυσκολίας

 Προϊόντα

 Προζυμένιο Ολλανδικό ψωμί Σίκαλης με φρούτα, κρασί και ξηρούς καρπούς

  • Γερμανικό Kugelhopf με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και καπνιστό τυρί Μετσόβου
  • Γερμανικό Kugelhopf με αγριοκέρασο, σταφίδες και φρέσκια βανίλια
  • Quiche Lorraine με σολομό και μπρόκολο
  • Quiche Lorraine με σπανάκι και φέτα
  • Muffins καρότο με μαρμελάδα τζίντζερ
  • Αλμυρό Muffin με ζαμπόν και gruyere
  • Muffin με φρέσκα Βlueberries, βανίλια και σάλτσα από Blueberries
  • Τάρτα με φρέσκα μούρα

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα:

  • 40 €/άτομο/ημέρα, δηλαδή 80€/άτομο
  • 10€/άτομο μόνο για τους σπουδαστές εστίασης
  • Χωρίς κόστος για τους νέους σπουδαστές εστίασης

Εκπαιδευτής

Ο Χάρης Παπαλίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Τα πρώτα βήματα στον χώρο της αρτοποιίας τα έκανε από μικρή ηλικία στον ξυλό φουρνο της οικογένειάς του. Σπούδασε Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, στο Ινστιτούτο «Le Gourmet” στο Βόλο από όπου και αποφοίτησε το 2013. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας της Βαρκελώνης (Gremi de Flequers de Barcelona), στη Σχολής Αρτοποιών της Μαδρίτης (ASEMPAN), ενώ μαθήτευσε δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς. Έχει ειδικευτεί στην γαλλική ζαχαροπλαστική και στην παραγωγή σφολιατοειδών στη σχολή “Ecole Le Νotre”. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις μεγάλων εταιριών του κλάδου, σεμινάρια αρτοποίησης, ενώ διδάσκει Αρτοποιεία στα ιδιωτικά ΙΕΚ «Δήμητρα». Επιπλέον ο κύριος Παπαλίτσας είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων. Στην αρτοποιία αυτό που ψάχνει είναι καινοτόμες τεχνικές και νέα υλικά, μένοντας ταυτόχρονα σταθερά κοντά στην παράδοση της τέχνης.

Δήλωση Συμμετοχής

 Κατεβάστε την Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ και αποστείλλετέ την με email στο plus@dimitra.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Βόλος: Τηλ. 2421038333, email volos@dimitra.gr, Υπεύθυνη κα Χρυσοβέργη Μαριάννα
Λάρισα: Τηλ. 2410554026, email plus@dimitra.gr, Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.