Σερβιτόρος - Η τέχνη του σερβιρίσματος

… το κυρίαρχο στοιχείο που κάνει έναν σερβιτόρο να ξεχωρίσει, είναι οι γνώσεις και οι ικανότητές του, σε συνδυασμό με την άψογη επικοινωνία με τους πελάτες, την κατανόηση αυτών αλλά και την ευχάριστη προσωπικότητα..

Έναρξη τμήματος 

Τρίτη 19 Ιουνίου - Διάρκεια 60 ώρες

Απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους και νέες που θέλουν να εργαστούν στον συγκεκριμένο χώρο για πρώτη φορά, σε σερβιτόρους, σε Maitre και Food and Beverage Managers, σε επιχειρηματίες, που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στο συγκεκριμένο χώρο.

Στόχος

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τις απαιτούμενες γνώσεις, ώστε να είναι σε θέση να εργαστούν στον τομέα του σερβιρίσματος εδεσμάτων και ποτών, αλλά και τις απαιτούμενες δεξιότητες, προκειμένου να εφαρμόζουν τους κανόνες ευπρέπειας και ευγένειας κατά το σερβίρισμα.

Τα οφέλη σας

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:

  • γνωρίζει τις κατηγορίες των επισιτιστικών επιχειρήσεων καθώς και τον ορισμό του επαγγέλματος του τραπεζοκόμου
  • αναγνωρίζει τα τμήματα παραγωγής και κατανάλωσης μιας επισιτιστικής επιχείρησης
  • ξεχωρίζει τα διαφορετικά είδη εξοπλισμού των επισιτιστικών επιχειρήσεων ανάλογα με την χρήση τους, καθώς & τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας στον χειρισμό του
  • γνωρίζει την ιεραρχία και τα γενικά καθήκοντα του προσωπικού της κουζίνας
  • προετοιμάζει το χώρο εστίασης – αναψυχής για το σερβίρισμα γευμάτων – ποτών
  • ελέγχει την αρτιότητα τόσο του χώρου εργασίας όσο και του απαραίτητου εξοπλισμού και τα προσαρμόζει ανάλογα με την κάθε περίσταση
  • υποδέχεται τους πελάτες έχοντας ως βάση την αντίστοιχη επαγγελματική δεοντολογία
  • γνωρίζει όλους τους διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος
  • γνωρίζει όλους τους διαφορετικούς τύπους γευμάτων
  • μπορεί να συντάσσει και να διαμορφώνει ένα μενού σύμφωνα με τους γαστρονομικούς κανόνες
  • απαριθμεί και να αναλύει τις διαφορετικές κατηγορίες και τύπους δεξιώσεων και εκδηλώσεων
  • γνωρίζει και εφαρμόζει τους κανόνες ατομικής υγιεινής
  • γνωρίζει και εφαρμόζει τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
  • εισπράττει τους λογαριασμούς και συμμετέχει στη διαδικασία κλεισίματος του χώρου
  • επιβεβαιώνει ότι οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι και να επιλύει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει.
  • καλωσορίζει τους πελάτες που εισέρχονται στο χώρο
  • επιβλέπει τα τραπέζια του χώρου ευθύνης του και ανταποκρίνεται στην ικανοποίηση τυχόν νέων απαιτήσεων των πελατών.

Θεματικές ενότητες

  1. Εισαγωγή
  2. Διακρίσεις των επισιτιστικών επιχειρήσεων
  3. Εγκαταστάσεις επισιτιστικών επιχειρήσεων
  4. Εξοπλισμός επισιτιστικών επιχειρήσεων
  5. Ιεραρχία, οργάνωση και καθήκοντα προσωπικού επισιτιστικών επιχειρήσεων
  6. Οργάνωση εργασιών επισιτιστικών επιχειρήσεων
  7. Τρόποι σερβιρίσματος
  8. Ανάλυση γευμάτων
  9. Λειτουργία τραπεζαρίας εστιατορίου
  10. Σύνθεση καταλόγου εστιατορίου
  11. Οργάνωση δεξιώσεων και εκδηλώσεων
  12. Το ταμείο του εστιατορίου

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης ενώ όσοι επιθυμουν θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό Certified Waiter by ACTA

Κόστος 

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 390,00€

Δήλωση Συμμετοχής

Κατεβάστε την Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ και αποστείλλετέ την με email στο plus@dimitra.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Λάρισα: Τηλ. 2410 554026, οδός Παλαιολόγου 19 (πλατεία ΟΣΕ) Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.