Μπίρα αυτός ο άγνωστος.- Σεμινάριο Ζυθογνωσίας

… Η παρασκευή της μπίρας έχει τις ρίζες της στην αρχαία Αφρική και συγκεκριμένα στη Σουμερία. Αποτελεί ένα πολύ κοινό οινοπνευματώδες ποτό με κύρια συστατικά το νερό, τη βύνη (συνήθως από κριθάρι) και το λυκίσκο, ενώ παράγεται μέσα από την διαδικασία της ζύμωσης

Έναρξη τμημάτων: Λάρισα, 12 Δεκεμβρίου 18:00 και Βόλος, 13 Δεκεμβρίου 17:30, Διάρκεια 2 ώρες

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου είναι να μυηθούν οι συμμετέχοντες σε όλες τις πτυχές του κόσμου της μπίρας: την ιστορία, τα συστατικά και τις πρώτες ύλες, την διαδικασία της ζυθοποίησης, το κατάλληλο τρόπο σερβιρίσματος, το συνδυασμό με το φαγητό και τη διατροφική της αξία.

 Απευθύνεται

 • Σε επαγγελματίες του χώρου.
 • Στους λάτρεις της μπίρας που επιθυμούν να γνωρίσουν περισσότερες πληροφορίες για τα είδη και τον τρόπο παραγωγής της.
 • Σε σπουδαστές -  φοιτητές σχετικών σχολών.

Τα οφέλη σας

 • Με τη λήξη του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει γνώσεις αναφορικά με τους τρόπους παρασκευής της μπίρας και τις α’ ύλες.
 • Θα έχουν γνωρίσει τις βασικές κατηγορίες μπίρας, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν χαρακτηριστικές μπίρες από κάθε κατηγορία (Lager, Stout, pils, IPA, Weiss κλπ) και να συζητήσουν τα ιδιαίτερα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά τους.
 • Ο εκπαιδευτικός οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο και οργανωμένο επαγγελματικό εργαστήριο, διασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες, ευχάριστη και ποιοτικά ανώτερη κατάρτιση.
 • Όλα τα αναλώσιμα προϊόντα του Εργαστηρίου  προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ
 • Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης του Εκπαιδευτικού Οργονισμού ΔΗΜΗΤΡΑ (Πιστοποιημένο Κε.Δι.Βι.Μ 2)

 Θεματικές ενότητες

 Ιστορική αναδρομή

 1. Γνωριμία με τη διαδικασία της ζυθοποίησης και τις  α’ υλες- Γευστική δοκιμή αυτών.
 2. Γνωριμία με τις βασικές κατηγορίες μπίρας, χαρακτηριστικά αυτών, τρόποι σερβιρίσματος, θερμοκρασίες
 3. Γευστική  δοκιμή.
 4.  Food pairing. Μαγειρική με μπίρα και μαγειρική για μπίρα.

 

 Κόστος

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 25, 00€

Εκπαιδευτής

Πολ Εμμανουηλίδης

Ασχολείται με το χώρο χώρο του Home Brewing και της Craft μπίρας γενικότερα εδώ και 15 περίπου χρόνια. Από το 2011 έχει τη δική του εταιρεία, η οποία έχει ως αντικείμενο την εισαγωγή πρώτων υλών ζυθοποίησης και έχει βραβευθεί ως το καλύτερο κατάστημα στην Ελλάδα. Συνεργάζεται ως σύμβουλος σε πάρα πολλά Ελληνικά μικροζυθοποιεία και παρασκευάζει συνταγές μπίρας για αυτά καθώς και για ανεξάρτητους επιχειρηματίες. Συνεργάζεται επίσης με μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες ζυθοποιείων στην Ελλάδα, έχοντας αναλάβει το κομμάτι της συνταγογράφησης. Συμμετέχει ως κριτής μπίρας σε όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Λάρισα: Τηλ. 2410 554026, e-mail plus@dimitra.gr  οδός Παλαιολόγου 19 (πλατεία ΟΣΕ) Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.

Βόλος: Τηλ. 2421038333, email volos@dimitra.gr Φερρών 65,  Υπεύθυνη κα Τσιάμη Εύη

Χορηγοί

Οι Μπύρες που θα δοκιμαστούν είναι χορηγία,

για το σεμινάριο της Λάρισας του Beer Center Μπυραρία- Κάβα, Ανθίμου Γαζή 26, Λάρισα τηλ. 2410259703, f Bier Center Larisa

για το σεμινάριο του Βόλου της Κάβα Οινομάθεια , Πολυμέρη 72, Βόλος τηλ. 2421030903, www.oinomathia.gr