BARTENDER

Ο χώρος του bartending παρουσιάζει μια διαρκή ανάπτυξη με αποτέλεσμα οι προϋποθέσεις που χρειάζονται για να εργαστεί κάποιος στο χώρο να γίνονται όλο και πιο απαιτητικές.  Συνδυάζοντας την θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική άσκηση, μοιραζόμαστε την φιλοσοφία και το πάθος μας για την τέχνη του mixology, αναδεικνύοντας τους καλύτερους bartenders! 

Διάρκεια 20 ώρες
Ημερομηνίες υλοποίησης: Δευτέρα 22, Τρίτη 23, Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Οκτωβρίου και ώρες 10:00- 15:00

Απευθύνεται

Σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του bar, σε ερασιτέχνες, σε σπουδαστές & αποφοίτους των τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν σε νέες δεξιότητες και τεχνικές, και γενικά σε οποιοδήποτε επιθυμεί να ενταχθεί δυναμικά σε ξενοδοχειακή - τουριστική μονάδα, κέντρα διασκέδασης, κρουαζιερόπλοια.

Στόχος

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες την απαραίτητη τεχνογνωσία που απαιτείται ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόσουν ποτογνωσία, mixology και cocktails με δεξιοτεχνία και ταχύτητα. 

Τα οφέλη σας

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση ο εκπαιδευόμενος θα έχει αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών, τη λειτουργία ενός bar, τα προϊόντα που υπάρχουν σε  αυτό και τον τρόπο συντήρησής τους. Παράλληλα θα είναι ικανός να παρασκευάσει δημοφιλή cocktails, αλλά και ανάμικτα ποτά.

Θεματικές ενότητες

Ποτογνωσία

  • Πώς παρασκευάζεται το αλκοόλ;
  • Whiskey
  • Rum
  • Gin
  • Vodka
  • Tequila
  • Brandy/Cognac
  • Liqueurs
  • Other Alcohol products

Mixology

  • Ιστορία και Κουλτούρα του Cocktail
  • Η ανάμιξη των ποτών μέχρι σήμερα.
  • Η λέξη “Cocktail”

Απαραίτητες Γενικές Γνώσεις

  • Ποτήρια - Glassware/Εργαλεία
  • Άψογη και ελκυστική παρουσίαση
  • Γευσιγνωστική Προσέγγιση/ Μέθοδοι και Τεχνικές ανάμιξης
  • Κύριες Μέθοδοι/ Επιλογή διαδικασίας ανάμιξης
  • Κατηγορίες και Οικογένειες των Cocktails
  • Γαρνιτούρες/ Επιλογή Γαρνιτούρας

Classic Coctails

  • Whiskey Cocktail
  • Rum Cocktails
  • Gin Cocktails
  • Vodka Cocktails
  • Tequila Cocktails
  • Brandy Cocktails

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 180,00€

Εκπαιδευτής

Γκαραγκάνης Δημήτρης

Ο Γκαραγκανης Δημήτριος ασχολείται με τον χώρο της εστίασης συνολικά 12 χρόνια και επαγγελματικά με τον χώρο του bartending 5 χρόνια. Έχει εργαστεί ως barista kai τα τελευταία 2 χρόνια είναι head bartender-bar manager στην εταιρία wine bar p.c.τωρινή εργασία είναι στο βar-restaurant epicure 5 και στο just wine bar. Το καλοκαίρι εργάζεται το skyfall cocktail bar. Ιδιαίτερες γνώσεις: οινογνωσια μέσω σεμιναρίων, αποσταγμάτων μέσω σεμιναρίων και παρασκευή cocktails.

Δήλωση Συμμετοχής

Κατεβάστε την Δήλωση Συμμετοχής  ΕΔΩ  και αποστείλλετέ την με email στο plus@dimitra.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Λάρισα: Τηλ. 2410 554026, οδός Παλαιολόγου 19 (πλατεία ΟΣΕ) Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.