BARISTA Βασικό Επίπεδο

Εάν ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε για το Προχωρημένο Επίπεδο πατήστε εδώ

Λάρισα: Ημερομηνίες Υλοποίησης: Δευτέρα 23/9, Τρίτη 24/9, Δευτέρα 30/9, Τρίτη 1/10 και ώρες 15:00 - 20:00

Βόλος: Έναρξη Δευτέρα 23/9 Τετάρτη 25/9, Τετάρτη 2/10 Παρασκευή 4/10 13:00 - 18:00

Tο πρόγραμμα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, από την καλλιέργεια του καφέ και τις διάφορες τεχνικές κατασκευής του έως τον πιο ποιοτικό τρόπο σερβιρίσματός του.

Απευθύνεται

Σε εργαζόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ, σε σπουδαστές & αποφοίτους των τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν σε νέες δεξιότητες - τεχνικές και σε νέους που επιθυμούν να ενταχθούν δυναμικά στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή - τουριστική ή επισιτιστική μονάδα και να αποδείξουν την αξία τους με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο.

Στόχος

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι, να αποκομίσουν οι συμμετέχοντες τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και πρακτική τεχνογνωσία για την παρασκευή των σωστών ροφημάτων αλλά και των αναγκών στην σύγχρονη καφετέρια.

ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ/ Διάρκεια 20 ώρες

Θεωρητικό σκέλος

  • Ιστορία του καφέ
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Καθαρισμός μηχανής Espresso
  • Συμβουλές ανοίγματος επιχείρησης
  • Διαχείριση Café

Πρακτικό σκέλος

  • Φίλτρου
  • Espresso/ Cappuccino
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Speed Training

Οφέλη

Ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:

  • Γνωρίζει τις βασικές αρχές καλλιέργειας και επεξεργασίας καφέ
  • Χειρίζεται τα βασικά εργαλεία και μηχανήματα παρασκευής ροφημάτων
  • Θα έχει αποκτήσει εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες και θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί με επιτυχία και συνέπεια στον χώρο του cafe-bar 

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κε.Δι.Βι.Μ. 2 «ΔΗΜΗΤΡΑ» 

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150,00 €

Εκπαιδευτές

Λάρισα

Ο κος Μπέλλης Ιωάννης  έχει πολύχρονη εμπειρία στους χώρους εστίασης έχοντας εργαστεί ως barista και head barista σε καταστήματα στην πόλη της Λάρισας. Είναι πιστοποιημένος  barista από την SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) έχοντας λάβει τις πιστοποιήσεις  scae Βarista skill foundation Barista intermediate Barista professional Barista brewing skill foundation Barista brewing intermediate Barista brewing professional Barista sensory skill foundation, Roasting skill foundation Introduction to coffee, Κατοχος του scae coffee diploma. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εταιρία  DE-TOX ως υπεύθυνος παραγωγής, οργάνωσης και ελέγχου των καταστημάτων

Βόλος

Ο κος Μαγκανάς Ιωάννης έχει μεγάλη εμπειρία ως Barista και head barista σε καταστήματα café αλλά και σε εταιρεία εμπορίου café στη πόλη του Bόλου.  Έχει κερδίσει την 1η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καφέ στην Ιταλία το 2015 Espresso Italliano Championship και είναι πιστοποιημένος Βarista από την SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) έχοντας λάβει τις πιστοποιήσεις SCAE Barista Skill foundation/ Barista Intermediate / Barista Professional, Green Coffee Skills Foundation /Intermediate Barista και Professional Barista, Barista Brewing Skills Foundation Intermediate/ Sensory skills Foundation/ Roasting skill foundation to coffee. Επίσης έχει πιστοποίηση Εκπαιδευτή από το IAC. Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης Distretto Roasters στη Θεσσαλία.

Δήλωση Συμμετοχής

Κατεβάστε την Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ  και αποστείλλετέ την με email στο plus@dimitra.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Λάρισα: Τηλ. 2410 554026, οδός Παλαιολόγου 19 (πλατεία ΟΣΕ) Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.

Βόλος: Τηλ. 24210 38333, οδός Φερρών 65, Υπεύθυνη κα Μαστρονικολή Ελένη